nurkkiksen%20taide%203-normal.jpg

 

Olimme hyvin epäluuloisia, kun kioskipelikaani laskeutui tänään laivan keskikannelle. Se oli se sama perskutin pelikaani, jolta olin ostanut sen epäonnen voittoarvan ja sitä myötä ajautunut kidnapatuksi. 

Tällä kertaa kioskipelikaanilla oli mukana kokoelma erilaisia siemeniä, vääränkierteisiä ruuveja ja uudenlaisia paristoja. Ostin heti niitä paristoja jemmaan ison kasan. Niissä siemenissä ja ruuveissa en kuitenkaan nähnyt mitään mielenkiintoista, joten heittäydyin riippumattoon seurailemaan Peggyn ja Nurkkajäniksen kaupankäyntiä. Peggy osti salaatin ja kukkakaalin siemeniä kapyysin ikkunalla kasvatettavaksi ja Nurkkajänis uppoutui eri porkkanalajikkeiden tutkimiseen.

pirate%20nurkkis%20mv-normal.jpg

Olin jo torkahtaa kun heräsin kiivaaseen sananvaihtoon. Raotin silmääni (toinenhan oli semmoinen lasikuula, jonka sisällä satoi lunta ja maisemassa oli pieni vuori ja pikku lumiukko laski mäkeä sen rinteellä.) ja totesin Nurkkajäniksen tinkivän kiihkeään sävyyn hinnoista. Tassuissaan sillä oli kaksi siemenpussia. 

Kioskipelikaani oli tiukka hintojensa suhteen ja yllätyksekseni aina niin tinkimisessä taitava Nurkkajänis joutui pulittamaan täyden hinnan ostoksistaan; viisikymmentä silveriä.

 

Viisikymmentä silveriä porkkanansiemenistä? 

 

Kun kioskipelikaani oli lähtenyt, hilpaisin uteliaana perämieheni luo ja odotin kuulevani innokkaan selostuksen porkkananviljelystä. Nurkkajänis rakasti kaikkea porkkanoihin liittyvää ja jaksoi aina jauhaa niistä kyllästymiseen saakka.

Mutta nyt jänö vain piilotti siemenpussit nopeasti lökäpöksyjensä taskuun ja alkoi puhua säästä.

- Ostit sitten porkkanansiemeniä? kysyin töksähtäen.

- ..mmmmm..niinpä taisin ostaa.... jänis mutisi ja tähyili horisonttiin hyvin vaivautuneen näköisenä.

- Olivat vissiin kalliitakin? utelin ja minua hävetti äänessäni kuultava lapsellinen uteliaisuus. Ei ollenkaan arvokasta ja kunnioitettavaa kapteenin käytöstä. Jos jänis ei kertoisi tarkemmin asiasta, en varmasti jatkaisi aiheesta enempää. Sitä paitsi, kohta näkisin omin silmin kuinka pottiporkkanoita ilmestyisi ympäri laivaa. Ja kysehän oli kuitenkin vain porkkanoista, eikä mistään uudesta ja jännittävästä, kuten seikkailusta.

- ...ilmapuntari laskee, taitaa tulla myrsky, kapu, jänis höpötti vastaukseksi.

En virkannut mokoman karvakorvan pöpinöihin enää mitään vaan aloin pitää silmällä isoa purjetta.

 

 


Kommentit:

Ei kommentteja.