Nurkkajänis alkoi kiljua riemusta huomattuaan ensimmäisen itäneen porkkanan idun. Olimme jo epäilleet että kalliit erikoisporkkanansiemenet olivat olleet huijausta, sillä lukemattomissa multapoteissa ei ollut näkynyt kylvön jälkeen minkäänlaista elonmerkkiä. 

Peggyn isoäiti Euphrosyne (joka kirjoitettiinkin kuulema vain yhdellä yyllä) kaivoi taskustaan mustia voodoo sulkia ja manasi jotakin outoa mantraa heti vihreän verson nähdessään. Toiset mummot mumisivat keskenään ja tiivistivät välejään kannella, kuin olisivat halunneet äkkiä istua ihan kiinni toisissaan. 

Vihreä itu sai minut mietteliääksi, sillä se kasvoi niin hurjaa vauhtia, että Nurkkajänis joutui raivaamaan sen paapomiseen etukannelle oman tilansa. Joka toinen tunti porkkana oli siirrettävä isompaan purnukkaan ja se ahmaisi juurillaan hetkessä ämpärillisen vettä. - Ja juomavesi oli laivassa katoava luonnonvara, ellei sateita sattuisi kohdalle.

 

Uusi päivitys: On myöhäinen yö, ja mummot ovat vetäytyneet hytteihinsä virkkuukoukkuineen ja villalankoineen. Kävin vilkaisemassa jättiporkkanaa, joka oli nyt istutettu tyhjään rommitynnyriin. Olin melko varma että kuulin porkkanan kasvavan kovalla rapinalla, tynnyrin liitoksetkin natisivat kilpaa Coconutin köysien ja purjeiden mukana. Ja jos kuulin oikein, porkkanalla oli ehkä hikka...

Uupunut Nurkkajänis oli nukahtanut istuvilleen köysinipun päälle tyhjä vesisanko tyynynään, ja se kuorsasi kuuluvalla äänellä. Ajattelin tehdä hyvän työn ja kastella hieman muitakin porkkanapotteja. Niissä tosin ei edelleenkään näkynyt minkäänlaisia elonmerkkejä. Mutta ehkä niissä kasvaisikin ihan tavallisia porkkanoita, semmoisia hidaskasvuisia ja oransseja? Tuo jättiporkkana oli vaihtamassa väriään vaaleankellertävästä pronssiseksi. Miten kasvis voi olla niin metallinkiiltoinen? Turha kai sanoakaan että minulla on pahoja aavistuksia tuosta porkkanasta. (Melkein jo unohdan Peggyn terävähampaisen isoäiti Euphrosynen.)

 


 

 

Kommentit:

BlackBlog: Luovu sielustasi, saat aloittaa ilmaisen kommentoinnin! (Kommentoinnin hinnat tarkemmin BlackBlogin kotisivuilla.)