Tajusin aamukahvia juodessani että hirveä määrä luukkuja oli jäänyt avaamatta Nurkkajäniksen viime hetkellä kyhäämästä ”erikois” joulukalenterista. (Nurkkishan myi sen taideteos-kalenterinsa Islannissa.) - Aloitin heti niiden aukomisen.

Olin niin iloinen taas.

Nurkkajänis seurasi ilmeitäni, kun kiersin ympäri laivaa etsimässä numeroituja kaappien ovia, luukkuja, tynnyreitä ja rasioita. Niistä löytyi kaikenlaisia hassuja yllätyksiä; kuulakärkikyniä, kuivannut pulla, rikkinäinen pipo, vanhoja leffoja ja kaikenlaista muuta, mitä jänis vain oli sattunut keksimään yllätyksiä järjestäessään. Löysin jopa kadotetun vanhan lasisilmäni! Nurkkajäniksestä se oli hauska juttu. Vähän niin kuin vitsi. Sehän oli löytänyt sen hietikolta, mutta pitänyt ihan piruuttaan piilossa.

Onnekseni löysin yhdestä "luukusta" myös Nurkkiksen pieleen menneen omakuvan, laitoin sen kapteenin salongin seinälle. Parasta taidetta ikinä.

 

Nurkkis%202-normal.jpg

 

Laitoin lasisilmän puiseen korurasiaan varmaan talteen. Se saisi olla siellä varalla, jos vaikka lumisadepallosilmäni sattuisi katoamaan seuraavaksi.

 

Päätimme yhteistuumin jättää väliin Mortugan suuret piraattien pikkujoulut ja suunnistaa Norjan rannikolle joulun viettoon, mahdollisimman kauas eteläisiltä vesiltä, ja kauas kaikenlaisista Jekardinezeista. Halusimme kaiken tohinan jälkeen paitsi lumisen, myös rauhallisen joulun.

Aika merkillistä oikeastaan.

 


Kommentit:

Hupulainen: HalooZiki!:O

BlackBlog: Onko bittisielusi tylsä nyhverö? Osta uusi sielu!

Tina: TurhavaivaHupulainenZikieinäekommentteja:/