Jeeppi jumittui eilen lumeen.

Olemme rämpineet (= olen rämpinyt, sillä Nurkkis istuu repussa) kauas pohjoiseen Himalajan ylängöille. Puujalka oli ihan mahdottoman epäkäytännöllinen näissä nietoksissa! Se upposi liian helposti. Ja syvään. Niinpä irrotin Duponttien jeepistä yhden pölykapselin; sen ainoan jäljellä olevan, kun ne olivat lentäneet pitkin vuorten rinteitä heti alkumatkasta. Sain sidottua pölykapselin kiinni tuohon puujalkaan. Nyt jää pyöreitä mersun logon jälkiä lumeen kun kuljen umpihangessa.

 

kiina%202-normal.jpg

 

Sää on kirkastunut ja lämminnyt parin päivän lumipyryn jälkeen ja näkymät vuoristossa ovat komeat. Heitin yhden lumipallon rinteeseen ja se lähti vierimään alas koko ajan kasvaen ja lopulta laaksossa näkyi valtaisa lumen pölläkkä lumivyöryn takia. Toivottavasti siellä ei ollut ketään alla.

Arojäniksiä on näkynyt silloin tällöin lumisten kivenlohkareiden päällä loikkimassa, mutta ne ovat näyttäneet ilkeiltä ja niillä näkyi olevan torahampaat. Ihan kuin ne lällättäisivät Nurkkajänikselle koloistansa ja haluaisivat syödä sen. Nurkkajänis on vetäytynyt matkatessamme koko ajan syvemmälle reppuun ja tärisee. Olen alkanut tulla kokoajan epävarmemmaksi ajatuksestani jättää Nurkkajänis näille tuntemattomille seuduille.

Eihän se reppana varmaan osaa edes mongolialaisten jänisten kieltä.

Joten; en ole laskenut Nurkkajänistä niiden ilkimysten joukkoon. Vapaus merkitsisi sille varmaa kuolemaa. Tänään huomasin kuitenkin ennen hämärän tuloa Himalajan hirmugorillan, lumimiehen, jäljet. Huomenna seuraisin niitä, sillä minulla on virinnyt päässä uusi idea.

Pidämme majaa hylätyssä jurtassa.

 


 

Kommentit:

BlackBlog: Tienaa rahaa, kerro blogipalvelustamme ystävillesi!