tausta%20tree%20branches-normal.jpg

 

Rantauduin Hongkongiin aamupäivällä, ja vein siellä Coconutin eräälle pikku purjelaivatelakalle tervattavaksi (minulla olikin omat tervatynnyrit lastiruumassa mukana, joten jouduin maksamaan vain töistä). Kiinalainen telakanjohtaja kehui suomalaisen tervan maailman parhaaksi ja halusi ostaa kaikki ylimääräiset tynnyrini.

Silloin huomasin telakan pihassa olevan myytävänä käytettyjä vanhoja autoja. Yksi oli hieno punainen jeeppi, johon oli laitettu mersun pölykapselit. Kysyin johtajalta, oliko jeeppi hyvässä kunnossa ja paljonko se maksaisi.

- Se olla ollut ranska poliisi käytössä. Monsiöör Dupont ja Tupont. Te saada sen kolme tervatynnyri.

- Ai, Duponttien jeeppi! innostuin ja potkin vähän renkaita, koska niin kai kuului tehdä jos halusi vaikuttaa asiantuntijalta autokaupoissa. Sellainen tehosi johtajaan heti.

- Kaksi tervatynnyri?

- No, ok, sanoin ja heitin samantien matkarinkkani ja joitakin muita tärkeitä tavaroita takakonttiin. Jätin auton silti vielä telakan pihaan, sillä halusin kävellä vielä hieman ruokatarvikeostoksilla.

Paria tuntia myöhemmin suuntasin jeepin kohti Mongolian aroja. Täällä ei ole kauheasti kännykässä kenttää, joten en tiedä milloin voin kirjoittaa seuraavat kuulumiset. Eväänä on riisiä, vadelmasuklaata, säilykekasviksia ja pillimehuja. Ja tietysti porkkanoita. Kyllä me niillä hyvin pärjätään.

(Olen valepukeutunut kiinalaiseksi, sillä en halua joutua ylimääräisen huomion kohteeksi. Naamioin myös Nurkkiksen pikku kiinalaiseksi, sillä yhden baarin pitäjä kertoi jäniksen olevan kiinalaisessa ruokapöydässä hyvin arvostettu herkku, ja Nurkkajänis melkein kaapattiin repustani kyökkiin. Onneksi pääsimme pakoon)

 

Hyvää joulun odotusta! Siis jos matkani venyy, katoan lumimyrskyyn tai ei muuten tavata ennen joulua.

 


 

Kommentit:

Tina: Hyvää joulua! :O

HareMagazine: Tilaa jouluverhot, joissa on porkkanan kuvia!

Ninnu: :O

Röö: :O

BlackBlog: Lainaa sekunnissa!

Hupulainen: :O