sea%20art1-normal.jpg

 

Tarkka sijainti: Olemme nyt pohjoisella Atlantilla (emmekä Pohjanmerellä, kuten jokin aika sitten luulin) ja suuntana on Grönlanti. Valitsimme Grönlannin yksinkertaisesti siksi koska emme ole Nurkkajäniksen kanssa käyneet siellä vielä. On ollut ihan hirveän kauhean tylsä päivä, emmekä ole meinanneet keksiä mitään kivaa tekemistä.

 

- Ota rusinoita ja trippimehua, mennään yläkannelle pelaamaan tikkiä, ehdotin päiväkahvin jälkeen.

- Pöh, en syö rusinoita, Nurkkajänis mutisi ja kaivoi nenäänsä.

- No, sipseihin ei kosketa. Ne on säästettävä sunnuntaiksi, kun pidämme sen oman pikkujoulun. Katsotaan elokuva ja herkutellaan. Ostin sen Pirates and the Golden Duck of Mortuga leffan ohi lentäneeltä kioskipelikaanilta! ...Miksi et syö rusinoita?

- Ne ovat pahoja, enkä ole ikinä syönyt rusinoita.

- Höh, turhia ennakkoluuloja. Luulet vain niiden olevan pahoja. Et voi tietää, jos et ole maistanut!

- Minulla ei ole koskaan ennakkoluuloja, vaan ennakkotietoja. Jos minä sanon että ne ovat pahoja, ne silloin ovat pahoja.

 

Emme sitten menneet kannelle pelaamaan tikkiäkään. Mietimme jonkin aikaa, mitä järkyttävän jännittävää voisimme puuhata. Äkkiä muistin että ruumassa oli vanha, harmaa pakettiauto, enkä ole ikinä ajanut pakettiautoa. Päätimme mennä tutkimaan ruosteläjää. Ihme ja kumma, se hörähti käyntiin parin tunnin pikku remontoinnin jälkeen. Turvemoottorinsa vuoksi se tuprutti harmaita pilviä aika tavalla, kuin kalansavustuspönttö. Kauempaa katsoen laiva näytti varmaankin palavan, sillä joka ikkunasta ja oviaukosta pöllähteli ilmoille harmaan mustia pilviä. Jouduimme lopulta pukemaan sukellusvarusteet happinaamareineen päällemme ettemme olisi tukehtuneet. Ja koko loppupäivän vietimmekin ruumassa perettämässä ympyrää. Mikään muu vaihde ei toiminut kuin pakki.

 

Grönlannissa aion ostaa heti pari uutta hyvää levyä. Vaikka grönlantilaista rokkia. Yritimme ottaa selvää vanhasta tietokirjasta (kun netti ei taas toiminut), miksi jään ja lumen saari oli nimetty Grönlanniksi. Nurkkajänis epäili, että nimellä on yritetty huijata jäniksiä ja muita kasvinsyöjiä muuttamaan lumen keskelle. Aika pitkälle se pitikin paikkaansa, koska ainakin tuon vanhan tietokirjan mukaan nimellä on nimenomaan yritetty houkutella Grönlantiin siirtolaisia.

 


 

Kommentit:

BlackBlog: Hymiöt ilmaisiksi kommenttikentissä toistaiseksi!! Yrityksille, kerjääjille ja kaupustelijoille kommentit ovat ilmaisia.

Hupulainen: :O

Ninnu: :O

Röö: :O

Vekku: :b

Tina: :O

neiti Aika: :O

Sam: :O

HareMagazine: Piirrä pupu! Kilpailu alkanut.