ziki%20potretti%202-normal.jpg

 

- ...trallallaa, kohti ulappaa käy nyt kurssimme tää, on särkällä jumitus taakse jäänyttä elämää... kuului aamulla herätessäni Nurkkajäniksen laulu märssykorista, ja sitä säesti epävireisen kitaran rämpyttely.

 

Pitkäkorva parani flunssastaan nopeasti kun laiva vihdoin eilen iltapäivällä keinahti suuren aallon avustamana takaisin vesille. Jänis kiipeili heti pitkin köysiä kuin apina. Se tähysti, tutki karttoja, juoksi märssykorin ja ruorin väliä, suuntaili kaukoputkeaan joka suuntaan ja oli kaikin tavoin oikea perämiehen malliesimerkki. Itse yritin keskittyä ruorissa olemiseen, mutta jänis vaati aina välillä saada ohjata. Ihan kuin se olisi halunnut tehdä kaikkea purjehtimiseen liittyvää asiaa samanaikaisesti, niin innoissaan se oli.

Puolilta päivin bongasimme kallioisen niemen rantamatalikosta laivanhylyn. Sukelsimme tutkimaan sitä ja löysimme sen jäänteistä kaikenlaista tarpeellista: kukkaruukkuja, pikareita, kahviastiaston ja jonkin verran espanjalaisia kultakolikoita, piastereita.

Päätimme raahata ruumaan myös yhden aika hyvin säilyneen tyhjän arkun. Nurkkajänis sanoi laittavansa sinne sarjakuvalehtensä. Ne levisivät kuulemma koko ajan pitkin lattioita, kun eivät myrskysäässä pysyneet hyllyssä.

 

Ruuma oli niin pimeä, että potkaisin ison varpaani johonkin (sen ainoan ison varpaani) ja kiljaisin kivusta. Jouduin istahtamaan hetkeksi ja Nurkkajänis alkoi yksin kierrellä ja etsiä arkulle sopivaa säilytyspaikkaa. Riemukseen se löysi vanhan kalaverkon alta rulettipöydän osia. Koska ruumassa oli niin ahdasta, se raahasi osat keskikannelle. Illan mittaan pitkäkorva korjaili pyörivän hyrrälaitteen, rakenteli pöydän kuntoon iloisesti vihellellen ja harjoitteli itsekseen nopan heittoa.

Houkuteltuaan turhaan minusta peliseuraa, jänis alkoi pelata yksin itseään vastaan. Pelimerkkeinä se näkyi käyttävän löytämiämme kultarahoja ja sinisimpukan kuoria.

 

 

(Uusi päivitys:) On jo yö. Ihmettelin juuri ennen nukkumaanmenoani, miksi Nurkkajänis nauroi niiiiiiiiiiiiiiin makeasti kun itsekseen pelasi rulettiaan. Ihan rätkätti. Hiivin myrskylyhdyn valossa salaa katsomaan. Riivattu jänis!!! Se olikin siis jossain vaiheessa löytänyt hiekkasärkältä sen minun OIKEAN lasisilmäni ja heitteli sitä nyt siihen rulettihyrräänsä! Hullun näköistä, kun liian suuri lasinen tekosilmä pyöri kauhealla kolinalla rulettiympyrässä ja pysähtyi sitten johonkin numeroon.

Meinasin mennä raivoamaan pitkäkorvalle lasisilmäni piilottelusta, mutta toisaalta, tykkään tästä lumisadekuulasta paljon enemmän.

Annankin Nurkkiksen pitää vanhan silmän. Ja annan sen myös luulla, etten tiedä, että sillä ylipäätään on se vanha lasisilmäni tallessa. - Salaisuus on selvästi piristänyt jänistä ja tuonut jännitystä sen elämään. Pitäköön sitä salaa lelunaan.

 

 


 

Kommentit:

Hupulainen: ...mut jätettiin koulussa aamulla ilman tietokonetta, kun oli osa luokan koneista lainattu jonnekin. Epistä! :(

Kiefer: Naisten ei pitäis ollenkaan nähdä vaivaa koulutuksesta, kun kuitenkin jäävät kotiin hoitaan lapsia.

Tina: (Mikä #%¤#!!! sovinisti täällä uhoaa???)

Ziki: Mä poistin ton Kieferin kommentin, kun lokikirjakin alkaa tuntua sen takia niin ahdistavalta.

Tina: Hyvä.

Hupulainen: Kiefer lankulle.