zikita%20s%C3%A4rk%C3%A4ll%C3%A4-normal.

 

Lasisilmäni etsimisen lisäksi urakkaa on nyt ihan liikaa. Nurkkajäniksen suunnittelemat merirosvoliput ovat näet vielä ihan keskeneräisiä, vaikka olen osallistunut ompelutöihin niin paljon kuin olen hiekan lapioimiselta ehtinyt. Lisäksi laivasta pitäisi kilkuttaa sinisimpukat irti ja sutia se tervalla. Nurkkajänis lupasi hoitaa tervauksen, koska oli niin huono lapioimaan. Ja minä kaivaisin sillä aikaa hiekkasärkän läpi sitä kulkuväylää, jota pitkin saisimme aluksen jälleen vesille.

Koska lasisilmääni ei ollut kovasta etsimisestä huolimatta vieläkään löytynyt, pohdimme tänään päiväkahvia hörpätessä vielä uudemman kerran Nurkkajäniksen kanssa, miten sen voisi korvata.

Totesimme, että sopivan kokoisen HELMEN löytäminen olisi liian työlästä. Ja sukeltaessa helmisimpukoita näillä vesillä, voisi haikin hyökätä kimppuun. Se nyt vielä puuttuisi. Mutta kesken ryystämisensä Nurkkajänis äkkiä keksikin jotain ja juoksi ruumaan niin että käpälät vain vilkkuivat. Palattuaan se piti jotakin piilossa töppösessään. (Seurasi tietenkin se "arvaa kummassa tassussa” -leikki.) Ja jänis hykersi jännityksestä niin, että ihan tärisi.

 

pirate%20nurkkis%20mv-normal.jpgTidii!! Lasisilmälleni löytyi kuin löytyikin korvaava vaihtoehto!

Nurkkajäniksen lelukopasta. Sellainen ihan pieni lasipallo, jonka se oli saanut kolikkoautomaatista Bangkokissa.

Eikä ihan mikä tahansa lasipallo, vaan miniatyyri lumisadepallo! Sellainen missä on sisällä nestettä ja lumihiutaleita. Katsoin läheltä hyvin tarkasti kuulan sisälle rakennettua postikorttimaisemaa. Se oli kaunis; susi ulvoi kuuta pikkuruisten lumisten kuusien luona ja lumiukko istui pulkassa pienen vuoren päällä.

Puhalsin enimmät jäniksen karvat lasikuulasta pois ja putsasin sitä paidan helmaani ja laitoin heti paikalleen. Ihan hyvä. (Parempi kuin tyhjän päällä roikkuva silmäluomi, ehkä vähän liian täyspyöreä, joten näytin nyt vähän silmiltäni Lauri Tähkä nimiseltä laulajalta.)

No, nyt aina kun liikahdan, pallon sisällä alkaa pyryttää. Mutta huomasin myös jotakin mielenkiintoista; silmällä näki ilmeisesti tulevaa säätä, sillä heti kun lumisateen keskellä välkähti salama, huomasin myrskypilvien alkavan kerääntyä taivaalle. Olisikohan tämä jonkinlainen ennustussilmä??

 


 

Kommentit:

Tina: Mahtava toi uusi silmä!

HareMagazine: Jänishoroskooppi! Katso linkki.

BlackBlog: Kirjoita aito oikea kirje virtuaalimerelle! Lokkikuljetus! Käsinkirjoitetun näköinen, rullalle kieritetty ja aidolla pirates-sinetillä suljettu kirje. Hinta: 1 e/sana.