nurkkiksen%20taide-normal.jpg

 

Istuimme melkein koko päivän purjevarastossa ompelemassa uutta merirosvolippua Coconutiin, sillä ulkona jylläsi taas trooppinen pikku myrsky. Nurkkajänis ehdotti uutta tyyliä; miksi joskus ei merirosvolipussa voisi ollakin JÄNIKSEN pääkallo. Sanoin, että kyllähän se on ihan hyvä idea, mutta mistä saisi sellaisen kallon malliksi. - Korvat solmussa jänis keskittyi ompelemaan lipun reunapäärmettä, eikä sanonut pitkään aikaan mitään.

 

(Voi että sen kanssa, ihan kuin ei osattaisi suunnitella jotakin jäniksen pääkalloa lippuun ilman malliakin. Hmph!)

 

Sitten meille tuli mieleen, että jos laittaisi lippuun kuvaksi jäniksen kallon ja luut sen yläpuolelle ristiin, se näyttäisi kauemmaksi ihan playboyn logolta. Ja meitä alkoi kauheasti naurattaa. Päätin, että Coconutin uuteen lippuun tulee pelkät sääriluut ristiin, viininpunaiselle pohjalle, ja täts it.

Mutta jänis saikin siitä luovan inspiraation; se päätti alkaa heti uudenlaisten lippujen suunnittelun oikein urakalla. Se haki kapteenin salongista muistikirjansa. Muistikirja oli täynnä piirroksia porkkanoista, Johnny Deppistä, sydämistä ja hymiöistä. Lisäksi siellä täällä oli kauniilla koukeroisella käsialalla toistettuna se ainoa sana, jonka se osasi kirjoittaa. Pitkäkorva oli laivassa olonsa aikana oppinut aika hyvin lukemaan, mutta kirjoittaminen ei näköjään edelleenkään oikein luonnistunut.

Illalla Nurkkajänis oli unohtanut muistikirjansa auki kapyysin pöydälle ja vilkaisin sen lippuluonnoksia. Olin hyvin yllättynyt siitä, miten korkeatasoisia uudet disain liput olivat. Toki niissä tulisi olemaan kova ompeleminen. Mutta ihan varmasti ne menisivät Mortugan torilla kuin kuumille kiville.

 

 

(Uusi päivitys:) Myös huominen menee ompelutöissä. Mortugaan lähdetään heti kun Coconut on vesillä. Aiomme ahkeroida kovasti, jotta Mortugan torilla olisi paljon myytävää. Koskaan ei ole liikaa käteistä, kauppojen houkutusten ulottumattomissa aikaansa viettävillä piraateillakaan. Aarrelaivojen hylkyjä ei löydy joka niemestä, ja on tullut törsättyä kioskipelikaanin käydessä ihan liikaa goldeneita.

 

Emme törsää vaatteisiin tai tavaroihin, vaan aisteja hemmotteleviin mielitekoihin. Minä suklaaseen ja elokuviin, Nurkkis kasviksiin ja porkkanoihin, mutta myös elokuviin. Kioskipelikaani on odotettu vieras, ja se voisi tilauksesta kiikuttaa meille melkein mitä tahansa. Mutta turhat tavarat saisivat vain aikaan sotkua, ja ajatukset – ollakseen onnellisia - eivät tarvitse maallista tavarapaljoutta.

 

Merellä tajuaa asioita, joita maissa ei huomaa ajatellakaan. Kaikkialla on vain ääretöntä taivasta ja merta, ja tuntuu kuin osaisi kuvitella kaiken. Mistään ei tulvi päähän roihnaa ja vaatimuksia, joten ajatus on kuin vallaton sivellin - mielikuvat värittävät aavan meren. Kun heittää kannelle riippumattoon selälleen, tuntuu, kuin olisi maailman pienin olento, jonka ajatuksille maailma on kuitenkin mitä avokätisemmin antanut ihan hirveästi tilaa. Joku kaupan ruuhkaan, kadun melskeeseen tai umpitäyteen hissiin ajautunut ihminen joutuu ajattelemaan paljon ahtaammin. Ja miljoonat ärsykkeet turruttavat luulemaan, että on selvillä maailman menosta ja siten myös tietäisi kaiken.

 

Jumissa oleminen on raivostuttavaa, mutta olen myös muulla tavoin kuin ompelemalla hyödyntänyt rannan tuntumassa vietettyä aikaa. Tasaisella hiekkarannalla on ollut hyvä harjoitella puujalalla kävelyä ja viidakosta kerättyjen, kuivattujen hedelmien varasto on nyt ääriään myöten täynnä.

 

puujalkameez%201-normal.jpg

 


 

Kommentit:

Hupulainen: Aivan ihanaa puuhaa. Harmi, kun laiva on juuttunut näin pitkäksi aikaa.

Tina: Sitä on siis ruvettu ihan oikeisiin töihin! :D Onpas reipas piraattikapteeni.

Zikita: Öhöm.. (punastuneena potkii puujalkaansa isoon mastoon)

BlackBlog: Ketä julkkista inhoat eniten? Äänestä nyt!