Olen hyvin huolissani, sillä on jo päiväkahviaika, eikä jänistä ole näkynyt tänäänkään vielä missään. Omituista. Sen lelut lojuvat hujan hajan laivan kannella ja rulettipöytä on kaatunut. Etsin jo koko laivan ja huhuilin. Kiipesin kurkistamaan jopa märssykoriin.

 

coconut-normal.jpg

 

(Uusi päivitys:) Nurkkajänistä ei ole laivassa. Ja jonkin aikaa mietittyäni olen tehnyt sen johtopäätöksen että pitkäkorva on kaapattu. Ja pahinta on vahvistuva epäilykseni siitä, että kaappaaja voisi olla Jekardinez.

 

Olen yrittänyt keskittyä ajattelemaan. Mitä ihmettä kapteeni Jekardinez on mahdollisesti ajatellut kaapatessaan laivani perämiehen? Ajatuksessa ei ole mitään järkeä, mutta tunnen olevani oikeassa.

Tietenkin lähden heti perään, ja haen Nurkkajäniksen takaisin.

Silloin ei tarvita miekkaa, jos tuntee vihollisen hyvin; sen voi voittaa viekkaudella. Vain tyhmän on koskettava teräkseen. (- Olen sitten kai aika nuija, sillä kiillotin kapyysin seinällä roikkuvan sapelini.)

 

(Uusi päivitys:) Eihän Nurkkajäniksestä saa tehtyä edes rukkasia, jos turkiksia ajatellaan. - Talvellakin se on pölyn harmaa, koska ei ole kuulema ihan puhdasverinen metsäjänis. (Jänis oli kertonut hyvin vähän ja epämääräisesti menneisyydestään, mutta ymmärtääkseni se on kai jokin metsäjäniksen, luppakorvakanin ja taigarusakon sekoitus.)

Hmm... taidan ladata myös tykit. Alan heti tyhjentää niitä linnunpesistä, sillä pitää varustautua mahdolliseen taisteluun. - Hentomielisenä taidan siirtää pesät märssykoriin ja purjevaraston parvekeikkunalle; pelikaanin muna ja viisi albatrossin munaa. Ja sitten menen päikkäreille tutkailemaan silmääni. Josko se kertoisi lisää.

 


 

Kommentit:

Ei kommentteja