Kävin aamulla maissa (en nähnyt yhtään leijonaa tai sarvikuonoa) ja toin kaikenlaista syötävää laivaan. Iltapäivällä aloin säilöä purkkeihin ja purnukoihin monenlaisia hedelmiä, sillä eihän täällä muuten säily mikään. Jääkaappi on, mutta koska se on osoittautunut on/off merkkiseksi epäsäännöllisestä sähköntuotosta johtuen, luotan vain kuivattuihin ja sokerisäilöttyihin kasviksiin.

Hedelmien kuivaaminen tällä kelillä olikin nopeaa. Siivutin niitä ja ladoin viipaleet puhtaille uunipelleille nätisti riveihin leppeän tuulen kuivatettaviksi. Suojasin ne suoralta auringonpaisteelta pingottamalla vanhaa purjetta auringon eteen. Pähkinät laittelin nätisti koreihin kapyysin hyllyille ja vihreät yrtit nippuina roikkumaan ikkunoiden verhotangosta. Kannoin myös ruumaan kanistereittain raikasta uutta lähdevettä, sillä se on laivan vilpoisin paikka.

Olin juuri hedelmien kuivauspuuhissa ison maston juurella, kun satuin vilkaisemaan ulapalle. Jokin pikku kanootin tapainen vene siellä heilui aalloilla ja tunnistin melojan korvat välittömästi; se oli NURKKAJÄNIS!

Riemullani ei ollut rajoja, mutta säilyttääkseni kapun arvokkuuden, en kiljunut morjestushuutoja. Roikuin silti reelingillä kuin apina, nähdäkseni kuka oli tuo ihan outo hahmo Nurkkajäniksen takana istumassa...??

Kanootin lähestyessä huomasin pian ettei se ollutkaan kanootti, vaan kaappikello. Ja outo hahmo näytti jonkinlaiselta kauriilta, joskin aika merkilliseltä sellaiselta. Olin epäkohtelias ja tuijotin olentoa suoraan sen hampaisiin. "Vesikauris" tuijotti minua rävähtämättä takaisin. - En ollut koskaan ennen nähnyt kaurista, jolla olisi ollut sapelihammaskissan purukalusto.

Päivän mittaan selvisi sekin, että vesikauris, kutsumanimeltään Johnny Boy, oli erittäin älykäs kortin pelaaja. Jopa Nurkkajänis hävisi sille pokerimatsin. (Me pelaamme tulitikuilla.) Minulle valkeni, että tuo kumma olio oli sisimmältään kuin ihminen. En ole koskaan tavannut vastaavanlaista, mutta maaginen katse ja kyky keskustella ajatuksilla todisti, että vesikauris oli varmasti myös jonkinlainen velho. Ehkä ihminen eläimen hahmossa...

 

(Uusi päivitys:) Kuuntelimme kapteenin salongissa myöhään yöhön musiikkia, kun Nurkkajäniksellä oli repussa nauhakasetteja, mistä lie löytänyt mm. Vivaldin Storm ja Iron Butterflyn gaddadaviva-jotakin.

Ja: Coconut makaa edelleen erittäin tukevasti hiekkasärkällä.

nurkkaj%C3%A4nis%20viivakuva.jpg

Kommentit:

Hupulainen: Huu... :o Onko vesikauriita olemassa???

Tina: Noituutta... Jippii, Nurkkajänis is back!

Sam: Hupulainen, on niitä.

Ninnu: Oi, ihanaa kun Nurkkis löysi sut!! Ja kuin jokin vaaleanpunainen pilvi olisi laskeutunut sinne sen vesikauriin mukana. 

BlackBlog: Salakuljeta ystävällesi tämä linkki, voit RIKASTUA!

Nurkkajänis: /&%¤# :F ¤ vak all.