Kiersimme yllättävän nopeasti Hyväntoivonniemen ja selvisimme ehjin nahoin mahdottomasta ristiaallokosta. Tyrskyt pieksivät Coconutia joka ilmansuunnasta ja kaikki irtonainen roihna lenteli ympäri laivaa. Ruumassa jouduimme köyttämään painavimpia tavaroita kiinni kannatinpylväisiin, jotta alus olisi pysynyt tasapainossa.

 

Olen ollut ihan poikki-tööt-umpiväsynyt monta päivää. Kaiken lisäksi olen ollut kipeänä, kurkku tuntuu karhealta ja yskittää. Olemme puolessa välissä Mosambikin kanaalia ja meri on ollut onneksi pitkästä aikaa rauhaisa. Nurkkajänis keittelee minulle kaakaota ja olen tallustellut vaaleanpunaisissa flanelliyöhousuissani pitkin laivaa vain sen verran kuin on pakko. Toivottavasti tämä olo helpottaa pian - kipeänä olo on typerää.

 

Koska kahteen päivään ei toiminut netti ollenkaan, tähän lokiin jäi yksi mielenkiintoinen tapaus eiliseltä tarkemmin kirjaamatta. Kohtasimme toisen piraattialuksen (sellaisen oikein umpirikollisen piraattialuksen) erään kartalla näkymättömän pienen rannikkosataman laiturissa. Laivan kapteenina oli mustahiuksinen nainen ja hän saapasteli komentosillalla kuin riikinkukko. Alukseen lastattiin eläimiä. Saimme selville että kyseessä oli turkiskauppiaiden afrikkalaisten kissaeläinten salakuljetusyritys. Eläimet oli tarkoitus myydä pimeille Lähi-idän markkinoille.

 

Kerrottakoon tässä että Coconut miehistöineen, siis minä ja Nurkkajänis (vaikken ole asiasta Nurkkiksen kanssa edes keskustellut), rosvoamme vain uponneita laivanhylkyjä - jos niitä osuu kohdalle siis - ja etsimme mielen aarteita, samalla kun käymme hiljaista kapinaamme materialismia ja kaikenlaisia maailman korruptoituneita vietävän byrokratioita vastaan.

 

Päätimme tietenkin yrittää pelastaa kaikki luontokappaleet. Kun häkit oli jätetty yöksi laiturille riviin ja miehistö mennyt sataman yöhön juhlimaan ja tappelemaan, lastasimme eläinhäkit suureen kuorma-autoon ja ajoimme öiselle savannille. Muutaman kilometrin välein laskimme jokaisen eläimen vapaaksi. Meillä ei ollut oikein parempaakaan vaihtoehtoa, sillä mitään eläinsuojelujärjestöä emme olisi ajoissa saaneet paikalle.

Homman tehtyämme, lähdimme jo ennen aamun valkenemista livohkaan. Takaa-ajajia ei ole näkynyt, joten ehkä kukaan ei älynnyt, mitä eläinhäkeille oli tapahtunut.

 


Kommentit:

Hupulainen: Oi! Hienosti toimittu!

Ziki: ... - Yritän nyt keskittyä ajattelemaan kuka minä olen. En edes tiedä, olenko hyvä vai paha.

Tina: Tosi pelottavaa semmoinen liika ajattelu.

Uutisankka: BlackBlogin osakkeiden hinta pörssissä huimaan nousuun.