Omituista. Kun mieleen tulee selvä määränpää, sinne tulee sitten kiire.

Tämä kuunari saisi kulkea nopeammin, vaan kun tuulet ovat viime päivinä olleet melkein olemattomat. Himputti.

 

Hidas vauhti on saanut kaiken lisäksi mieleni kärttyisäksi. Olen käskenyt Nurkkista pitkästä aikaa kaikenlaisiin töihin ja potkinut ohimennen eteeni tulleita irtotavaroita. Ilkeyttäni laitoin myös jäniksen päiväkahvin sekaan suolaa ja jääkuution. Mutta sepä kehuikin korvat reippaasti pystyssä kylmän suolaisen kahvin lempijuomakseen. Varmasti vain piruuttaan...

 

Kaipaan äksöniä ja jokin tappelukin voisi virkistää iloisesti mieltäni. Ellen olisi niin älyttömän hyvätapainen, hiljainen ja asiallinen, tilaisin varmasti kuumailmapallo-taksin noutamaan meidät ja heittämään suoraan sinne Bangkokiin. Viis Singaporen kuppiloista ja tarvikeostoksista. Ja muusta älyllisestä elämästä. Mutta koska olen kuitenkin perusluonteeltani tunnollisen kapteenin perikuva, otin termospullosta kipollisen vahvaa kahvia ja haastoin Nurkkajäniksen pelaamaan kanssani erän tikkiä. Ja käskin sen kiroilemaan puolestani, ei tässä jouda jokaista asiaa itse hoitamaan. Viikko on ollut ihan täynnä kaikenlaisista velvollisuuksista huolehtimista, siis aika peestä.

 

Nurkkajänis on myllännyt ruumaa ja löytänyt joitakin vanhoja vhs-videoita. Alamme kohta heijastaa isoon purjeeseen Ohukaista ja Paksukaista. (Anna mun kaikki kestää.) (Mutta kun en ilkeä äkäillä Nurkkajänikselle enää näin myöhällä enempää.)

 

greenship-normal.jpg

 

(Uusi päivitys:) ..............Ai niin, se meemi, että mitä minulle kuuluu kolmen vuoden kuluttua?! Kaivoin äsken kristallipalloni esiin, ja tutkin sitä tarkkaan.

 

Hmm. Olen edelleenkin lasisilmällä varustettu kapteeni... Laivani taitaa olla erilainen, näyttää kolmimastoiselta prikiltä - ja hyvin riekaleiselta, harmaalta ja homeiselta. Ehkä syy on kristallipallossa, kun se on hieman tähväinen ja pölyinen? - Näyttää siltä kuin pitelisin kädessäni kristallipalloa ja katsoisin menneisyyteen hyvin kysyvän näköisenä. Olenkohan sitten dementoitunut, enkä muista mitä minulle on tapahtunut? Hiukseni ovat kanelin väriset ja näytän hajamieliseltä... Ja vieressäni on piirros papukaijasta, jonka yllä on teksti “Wanted – Bloody Mary”. Etsintäkuulutus papukaijasta? Laivan oven yllä lukee jotakin, varmaankin laivan nimi... en saa selvää... ”N – U – T- C- R- A –C –K ...”

 

Pahus, jokin kolahti ruumassa. Paras mennä katsomaan, ettei ole tapahtunut mitään vakavampaa. Ja eiköhän tuossa jo ollutkin aika paljon tulevaisuuteen katsomista? Minua vähän pelottaa katsoa tulevaisuuteen.

 


Kommentit:

Hupulainen: Tulevaisuuteen olisi jännittävää nähdä, siis oikeassakin elämässä.

BlackBlog: Kuka haluaisit olla? BlackBlog järjestää!

Ninnu:  ( Puhalsin oikein kovaa... tuliko tuulta purjeisiin????)

Ziki:  (Kiitti Hupulainen. Ihan kuin olisi lippu äsken vähän värähdellyt... )