Hyvin menee. Matkaamme kohti Afrikan eteläistä kärkeä, Kapkaupunkia. Lilliputtijoukko jää sinne lillittelemään, ja varmaankin juuri Etelä-Afrikasta löytyy niin voimakas ja taitava poppamies että kutistustaika saadaan kumottua.

 

Minikokoiset vieraamme ovat siis Renee, Depp, Lepakkomies ja telkkarin terapeutti tohtori Phil, lisäksi kuvaajia, kokki, käsikirjoittajia, ohjaaja ja muita avustajia. Ihmettelin, miksi tup Phil on tässä Pirates-leffassa - ja syykin löytyi. Se yrittää saada kuvausrauhan säilymään, kun tähdet ovat niin riitaisia. Lepakkomiehellä ja Deppillä on ihan äärettömän kireät välit.

 

Depp oli ollut kuulemma jo aikeissa lopettaa kuvauksetkin käsikirjoittajien mokan takia. Pirates- ja Lepakkomies-elokuvien ideat olivat vahingossa sekoittuneet ja nyt tähtinäyttelijöiden kesken oli riitaa siitä että kumpi heistä sitten lopulta voittaisi elokuvan kaunottaren itselleen.

 

Tohtori Phil ilmoitti ykskantaan kesken aamupalan syönnin (rusinapullaa ja vihreää teetä) että oli huomannut minullakin olevan jonkin asteisen trauman. Mutta kieltäydyin kommentoimasta ja vietin koko päivän visusti ruorissa. Depp tanssahteli takakannella ja välillä seuraili laivan taakseen jättämää vanaa; jos siellä oli vallan mutkia, heti kuului huikkauksia "nainen ratissa". Minulle tuli ihan suorituspaineita ja yritin olla kuin en moisia lausahduksia olisi kuulevinanikaan.

 

pirate%20h%C3%A4h%C3%A4%C3%A4-normal.jpgcoconut-normal.jpg

 

Lepakkomies kiipesi päiväkahvin jälkeen vaaleanpunaiseen märssykoriin mököttämään, musta viitta vain näkyy liehuvan korkeuksissa. Hän ei kuulemma kestänyt Pirates-elokuvia, kuunareita, eikä merta. Vaaleanpunainen märssykorikin oli hänen imagolleen erityisen sopimaton, mutta sielläpä ei tarvinnut nähdä Deppiä, joka saapasteli innoissaan koko ajan pitkin laivaa. Tohtori Phil puolestaan ravasi yhtenään molempien riitapukarien välillä rakentamassa sovintoa, ja edestakaisin köysitikkaita kiipeäminen alkoi ottaa tohtorin voimille. Se oli kuulema alkanut jo Reneen kanssa miettiä, oliko sillan rakentaminen kahden äkäisen tähden välille edes mahdollista.

 

Puhumattomuus valtasi kaikkien mielen, minkä olisi luullut olevan minun kannaltani äärimmäisen huojentava asia. Mutta – tittididii - olinkin äkkiä joutunut tilanteeseen, jossa en meinannut osata lopettaa omaa hermostunutta höpisemistäni, kun kaikki tuntuivat kuuntelevan. Kaamea tilanne. Vaikka kuinka päätin olla hiljaa, sitä tyhmempiä sammakoita suustani lensi jatkuvasti. En ole koskaan tykännyt jonninjoutavasta seurustelusta vieraitten ihmisten kanssa.

 

Ylihuomenna olemmekin Kapkaupungissa. Jos käy tsäkä tuulien kanssa.

 

Matka on sujunut myötäisissä tuulissa, vaikkakin kovenevissa. Ovatkohan nämä niitä pasaatituulia? (Missäköhän minun purjehduskäsikirjani on?) (Voi passoviulu.)

 

(Uusi päivitys) Lilliputit alkavatkin palautua ennalleen ihan itsestään! Ensin jalat ja sitten muu kroppa. Tätä menoa jokainen on aamuun mennessä ihan normaalikokoinen. On muuten muistettava ostaa maista erinäisiä tarvikkeita. Filmiryhmä on kuluttanut melkoisen määrän suklaata, ruokatarvikkeita ja pillimehuja.

 

 


Kommentit:

HareMagazine: Kasvata itse porkkanoita - tilaa minikasvihuone!

Ziki: Siis kääk. Toivottavasti Nurkkis ei huomaa tota kasvihuonemainosta...

Hupulainen: :D