Nurkkajäniksestä; se on yhdessä yössä näkertänyt kaikki laivakorput! (Ja kun pestasin sen, se väitti syövänsä vain muutaman porkkanan päivässä.) Keneenkään ei voi luottaa. Koskee näköjään myös jäniksiä. - Mutta ei siinä kaikki. Aamulla makasimme kumpikin kannella sylkemässä sisuksistamme merivettä. Jänis oli pudottanut puolikkaan porkkanansa reelingin yli mereen ja hypännyt sen perään. Hädin tuskin sain pitkäkorvan pelastettua Atlantin aallokosta.

 

Yritin ensin saada siitä otteen haavilla kumiveneestä kurkotellen, mutta kumivene kippasi ja jouduin itsekin uimaan. Lopulta köytin Nurkkajäniksen reelingin yli roikkuvaan köyteen kiinni, käänsin kumiveneen, kiipesin tikapuita pitkin kannelle ja kiskoin perämieheni ylös. Hän ei ollut painava, mutta koska en ymmärtänyt miten laivan vinssi toimii, jouduin vetämään käsin ylös myös kumiveneen. Ja se oli painava.

Nurkkajänis itki menetetyn porkkanan perään melkein puoli päivää ja oli vihainen kun en sukeltanut pelastamaan sitä.

- Eihän tässä ole syvyyttäkään kuin muutama kilometri, se mutisi.

- Pahus vieköön, olisimme voineet kumpikin hukkua!

- Mitä sinä olisit hukkumisesta välittänyt, kun et välitä oikein mistään muustakaan? Edes porkkanoista.

Se oli kyllä hyvä kysymys. Jätin vastaamatta ja kiipesin korjaamaan köysien solmuja. Olisi ehkä hyvä olla jonkin aikaa miettimättä kaikenlaisia typeriä, syvällisiä asioita.

 

Vaihteeksi on mukavaa tehdä jotakin käsillään ja olla paitsi oman laivan kapteeni, myös oman itsensä pomo. Päätin opetella muutaman tunnin ajan kaikenlaisten merimiessolmujen tekoa ja näyttää tärkeältä ja kiireiseltä. Silloin jänis ei varmaan alkaisi kysellä enempää jänismäisiä kysymyksiään.

 

blue%20sea%20star-normal.jpg

 

(Uusi päivitys:) Bermudaan ei pitäisi olla enää kovin pitkä matka. Olisikin hauska mahdollisesti nähdä siellä Tina pensseleineen tuunaamassa laivaa, hän on kertonut olevansa silloin tällöin veljensä apulaisena niissä hommissa. Näin kerran postikortin yhdestä oikein viimeisen päälle laitetusta nelimastoisesta fregatista. Tykkeihin oli tehty lieskojen kuvia ja se oli laitettu uimaan vähän matalammalla. Aika cool. Coconut näyttäisi sen rinnalla jonkinlaiselta terrieriltä. Toivottavasti Tina ei olisi vallan kiireinen ja ehdittäisiin pikaisesti moikata. En viitsisi jäädä satamaan pitkäksi aikaa, ajatuskin maihin jumiutumisesta saa minut voimaan huonosti. Hän on kuulema aika bitti jo nykyään....

No niin; Nurkkajänis yskii taas sillivettä keuhkoistaan, pitää mennä vilkaisemaan ettei se tukehdu. Ja vien löppäkorvan katsomaan piirrettyjä kapteenin salongin pikkutöllöstä. - Riippumatossa loikoilu saa sen kyllä tokenemaan sukelluksestaan. Aurinkokin paistaa niin upeasti nyt ja tuuli on leppeä, pärjäilen itsekseni. Ja virtaa tulee kennoista niin että täytynee yrittää pullottaa ylimääräiset energiat.

 


Kommentit:

Uutisankka: Roskapullopostit tuhoavat luontoa. Lue uusimmat uutiset täältä!

Spammer: Hakkerikoulutus alkaa! Ilmoittaudu mukaan NYT!

BlackBlog: Osta-myy-vaihda! Kirjaudu sisään maailman suurimmille piraattimarkkinoille!

Rosvoradio: RÄNTTÄTÄNTTÄ ROKKI SOI TÄÄLLÄ!