Olen tehnyt purjeiden korjaushommia pitkälle yöhön. Nurkkajänis innostui tänään omasta projektistaan ja puuhasi sen kimpussa koko päivän. Se maalasi märssykorin vaaleanpunaiseksi. (Se oli pitkään pähkäillyt ja miettinyt väriä, ja lopulta päätynyt siis vaaleanpunaiseen.) Päivä kului muutenkin leppoisasti, mutta jänis erehtyi hyväntuulisuuttaan illemmalla kittaamaan liikaa King Pepperiä. Sille tuli lopulta tosi huono olo, ja iltapäivästä se makasi vatsallaan raakapuun päällä nikottelemassa.

 

Käskin sitä tulemaan alas, ettei putoaisi, mutta eihän jänis totellut. Se vain nikotteli paikoillaan tuntikausia. Jouduin yksin hoitamaan ruorin ja aloin toivoa etteivät tuulet kääntyisi kovin vastaisiksi. Yksin on niin kova homma hoitaa kaikki. Siis kun pitäisi säilyttää Coconutin suunta kohti etelää.

 

Aiemmin minulla ei ollut suuntaa. Silloin ei tosiaankaan haitannut mistä tuulikaan kävi. Kun ei ollut suuntaa, sai antaa kaiken maailmassa mennä omia menojaan ja katsella mitä tapahtuu. Ai niin. Olihan minulla se yksi suunta, että halusin kaikista suuntaviitoista eroon. Onko tyhmempää asiaa, kuin jonkun muun viitoittama elämänpolku.

Tosin nyt tieni viitoittajana oli Nurkkajänis, mutta sen vuoksi ettei se tiennyt sitä, se ei haitannut.

 

Koska Nurkkajäniksen nikottelu ei ottanut loppuakseen, yritin auttaa. Roikutin sitä ylösalaisin ja kastoin vesipaljuun monta kertaa, juotin rommia (laimennettua, kun en tiedä miten paha se on pian päissään) ja käskin pidättää hengitystä. Jopa säikäytin sanomalla että kaikki porkkanat oli varastettu. Mutta mikään ei tehonnut.

Illan se lötkötti yläkannen riippumatossa ja joka kerta kun se hikkasi, koko riippumatto heilahti. Himputti, tuulen yltyessä jouduin jälleen yksin reivaamaan purjeita.

 

pirate%20p%C3%A4rsky-normal.jpg

 

(Uusi päivitys:) Nurkkajäniksen hikka kesti pitkälle yöhön. Sitten kun se loppui - olin silloin juuri nukahtamaisillani - minun oli pakko nousta katsomaan ja varmistaa, että se hengitti. Olin hiljaa kumartunut kuuntelemaan sen nenänpäätä, kun jänis aloitti ihan mahdottoman kovaäänisen kuorsauksen. Äänekäs rohina sai kapteenin salongin vaahterapuiset paneelit melkein tärisemään ja loppuyöstä hiippailin peitto kainalossa ja umpiväsyneenä yhteen matkustajahyttiin nukkumaan.

 


Kommentit:

Hupulainen: Nurkkikselle mun pupulta terkkuja!

Nurkkis: #nnmmm%"! vak,. :P

Ziki: Nyt Nurkkis osaa jo käyttää noita hymiöitäkin.

Tina: :) Se on muuten ihan hirveää kun on kova hikka. Ihan kylkiluihin sattuu. Mä pidätän aina hengitystä ja juon kylmää vettä.

Uutisankka: Ilmasto joko lämpenee tai kylmenee rajusti. (Lue lisää.)

BlackBlog: Leffatrailerit nyt BlackBlogissa. Katso ne jo ennen virallista julkaisua!