Olen hieman levättyäni innostunut järjestelemään ja siivoilemaan Coconutia. Laiva on melkein samanlainen kuin näkemieni elokuvien merirosvoilla, mutta pienempi. Esittelen sen tässä pääpiirteittäin:

 

Kajuuttoja on kuusi, lisäksi on iso kapteenin salonki, jossa on vaahterapuiset seinäpaneelit ja tammilattia. Keskellä salonkia on neliskanttinen ruokapöytä ja ikkunarivin luona suuri karttapöytä. Valtavassa kirjahyllyssä on vanhanaikaisia nauha leffoja, kirjoja, karttapallo, töllö ja tosi vanhan näköinen putkiradio. Lisäksi seinustoilla lojuvat puuarkut ovat täpötäynnä tuiki tarpeellisia piraattikapun henkilökohtaisia tavaroita, kuten töyhtöhattuja eri tilanteisiin, sekstantteja, silmälappuja, kaukoputkia, sulkakyniä, mustepulloja ja nahkasaappaita. Leveyspiirien määrittämiseen löysin yhden Jaakobin sauvan ja jämerämpää piraattilaivan kapteenin aseistusta edusti 180 senttiä pitkä 1650-luvulta peräisin oleva bukkaneerimusketti. Yhdellä seinällä on tukeva riippumatto, ja sen lähellä rautainen pyöreä kamiina. - Olen päättänyt nukkua riippumatossa, vaikka kajuutoissa olisi kunnon sänkyjäkin.

 

Laivan nimi on kirjailtu valurautakirjaimin sen kylkeen ja kapteenin salongin ovien yläpuolelle. Kapyysi on pieni. (Ja edellisen miehistön tappelujen jäljiltä rähjäinen, mutta en siellä oikein viihtyisi muutenkaan). Sitä on saanut siivota kaikkein eniten. Tiskiä ei tosin ollut paljoa. Suurin osa astioista oli niin rikkinäisiä että ne sai heittää suoraan ruumassa olevaan suureen roskapönttöön.

 

Rompetta pursuavaa ruumaa en ole kovin tarkkaan käynyt vielä läpi. Luulen siellä kummittelevan tai olevan hiiriä, koska olen ollut kuulevinani kaikenlaista rapinaa. Tai sitten siellä on molempia. Otan selvää siitä myöhemmin.

Sirkku%20Linnea%20symmetrical2.jpg

Kannelle viritin pari riippumattoa, nehän ovat ihan välttämättömiä sellaisen luovuutta edistävän köllöttelyn takia. Hyvillä ilmoilla oleskelisin kuitenkin enimmän aikaa ulkoilmassa. Lisäksi asensin sinne videotykin voidakseni katsoa yön pimeydessä isoon purjeeseen heijastettuja elokuvia. Olenkin (heti kyllästyttyäni johonkin hommaan) käynyt ahkerasti riippumatossa keinuttelemassa. Makuuasennosta on hyvä tarkkailla purjeita ja tutustua kaikenlaisiin köysiin ja raakapuiden virityksiin - usein vain nukahdan siinä hommassa.

 

Purjeet ovat valkoiset ja hyväkuntoiset, kuin juuri pakasta vedetyt, eikä suurempaa remontin tarvettakaan ole tullut esiin. - Mutta märssykori pitäisi maalata, kun on näköjään reunalaudat vaihdettu uusiin.

 

Ja saatuani toissapäivänä vanhan putkitelkkarin toimimaan, oli pahuksen hyvä juttu. Se toimii Mekano-energialla, eli en saa sähköallergiaa siitä kovin herkästi. (Pitää polkea generaattoria ja se tuottaa vähä magneettista sähköä). Puitteet siis mahtavat! - Nyt alkaa täysi vapaus?

 

 

kaiacanon-normal.jpg

 

 

 

 


Kommentit:

BlackBlog: Nyt oikea kirje postilokin viemänä virtuaalimerelle! 1 silveri/sana. Kutsu siis Postilokki käymään!

Juorukustannus: Hazelia van Helsing kasaa uutta M o k s u n   p a j a -kirjaa O s m o  Oliosta.